web analytics
Alle uitslagen!
Uitslagen NWC Noorder Wakeboard Challenge
Volg NWC
Volg NWC facebook pagina - social media Volg NWC Instagram pagina - social media

Verklaring over jurering Ermerstrand

Tijdens de afgelopen tourstop in Erm is het vermoeden ontstaan dat één en ander niet eerlijk is verlopen. Na uitgebreid navraag te hebben gedaan is hierover het volgende te melden:

Er werd gezegd dat bij de Ladies niet eerlijk is beoordeeld. De rider die eerste is geworden, zou dat onterecht zijn geworden. Dit omdat er riders waren die betere tricks zouden hebben laten zien. Ook werd gezegd dat dit kwam doordat haar vader zou hebben gejureerd bij de Ladies en dat hij invloed op de uitslag zou hebben uitgeoefend.
Het feit dat de jury de juryrapporten niet meer kon reproduceren, voedde dit vermoeden extra.

Geen belangenverstrengeling

We kunnen definitief het gerucht uit de wereld helpen dat de vader van de winnaar van de Ladies heeft gejureerd. Vanuit meerdere bronnen is bevestigd dat hij dit bewust niet heeft gedaan, om vermoedens van belangenverstrengeling te voorkomen. Dat er bij die categorie een beoordeling is ontstaan die bij een aantal mensen de wenkbrauwen doet fronsen, is dus niet door beïnvloeding van de jury. Dit ligt 100% bij de jury zelf en dan wordt automatisch doorverwezen naar het NWC wedstrijdreglement, onder het kopje jury: “de jury heeft altijd gelijk”.

Deskundigheid jury

Voor wat betreft de deskundigheid van de jury, daar zijn we ook eenvoudig in. Wakeboarden is een jurysport en daarbij is 100% objectiviteit altijd lastig te garanderen. Bovendien is de NWC een laagdrempelige wedstrijd met een prettig starttarief, waardoor we geen professionele jury kunnen betalen, laat staan eentje die op alle tourstops aanwezig is. De jury bij de ene tourstop zal dus anders beoordelen dan de jury bij een andere tourstop. En laten we wel zijn: zelfs op NK’s, EK’s en WK’s nemen jury’s soms wonderlijke beslissingen. Vandaar de regel: “de jury heeft altijd gelijk”.
Helaas zijn de juryrapporten inderdaad wel vernietigd. Daar kun je iets van vinden, maar er is niets meer aan te doen.

Resultaten zijn definitief goedgekeurd

Aangezien er dus bewijs is dat de jury niet beïnvloed is om haar keuze aan te passen, zijn de resultaten definitief goedgekeurd. Zodra die door Ermerstrand worden doorgestuurd zullen ze worden bekendgemaakt.