web analytics
Meld je aan!
Geef je NU op voor de Noorder Wakeboard Challenge 2022!
NWC Poster
NWC 2022 poster wakeboard competitie
Wil je de poster printen?
Klik dan op de afbeelding (4MB).
Volg NWC
Volg NWC facebook pagina - social media Volg NWC Instagram pagina - social media

Competitie reglement

Meedoen met één van de tourstops in de Noorder Wakeboard Challenge is natuurlijk gaaf, maar het is nog leuker om aan de hele competitie mee te doen! Lees hier welke regels dan van toepassing zijn.

Op deze manier maak je kennis met meer kabelskibanen, maar ook met de mensen die daar wakeboarden. Daarnaast wordt op deze manier bepaald wie zich de beste wakeboarder van Noord Nederland mag noemen!
Belangrijk is dat je moet realiseren dat meedoen belangrijker is dan winnen. De NWC bedoeld om je te laten kennismaken met wedstrijdsport, maar de fun staat hierbij voorop.

Competitie reglement

 • Je moet met minimaal 4 NWC tourstops hebben meegedaan om jezelf hiervoor te klassificeren.
 • Bij de eerste wedstrijd wordt vastgelegd in welke categorie je meedoet. Het kan bij volgende tourstops niet meer worden gewijzigd.
 • Je kunt competitiepunten verdienen per tourstop:
  1e prijs: 100 pnt
  2e prijs: 90 pnt
  3e prijs: 85 pnt
  en daarna steeds 5 punten eraf bij iedere opvolgende positie.
 • Er is niet echt een finale: de punten die je tijdens tourstops verzamelt worden bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste punten wint de competitie.
 • De vier beste resultaten worden bij elkaar opgeteld. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een slecht resultaat op een eerdere tourstop weer goedmaken, of is het niet erg als je een keertje niet kunt meedoen aan een tourstop.
 • Tijdens de eerste tourstop word je in een bepaalde categorie ingedeeld. Het kan voorkomen dat bij een latere tourstop categorieën worden samengevoegd. Voor de competitieresultaten blijf je toch in de originele categorie. De punten die je op de tourstop hebt gehaald zullen, zonder verdere omrekeningen, er bij worden opgeteld.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Wees je er wel van bewust dat de NWC een competitie is, waarbij het meedoen belangrijker is dan het winnen.
Het is bedoeld om je kennis te laten maken met de wedstrijdsport, om je aan te sporen om steeds beter te worden en natuurlijk voor de fun. Het wordt georganiseerd voor en door vrijwilligers. Als je een beoordeling van de jury krijgt die volgens jou niet correct is mag je dat natuurlijk wel aangeven, maar mag niet worden aangevochten. De uiteindelijke beslissing ligt bij de jury.