web analytics
Volg NWC
Volg NWC facebook pagina - social media Volg NWC Instagram pagina - social media

Wedstrijd concept

De wedstrijd is uit twee gedeeltes opgebouwd, waarbij iedere heat uit twee rondes bestaat: een klassieke ronde en een best trick ronde. Hierdoor sta jij veel op het water en is het ook leuker voor toeschouwers.

Klassieke ronde

De eerste ronde wordt op de klassieke wijze gevaren, waarbij je alleen op het water staat en een halve baan ruimte hebt voor je tricks. Laat zoveel mogelijk verschillende tricks zien om meer punten te scoren en combineer obstakels en inverts.

Best trick ronde

Daarna is er een tweede ronde in je heat, waarbij we voor de best trick gaan! Er wordt om elke haak een rider gestart en je hebt een vooraf bepaalde tijd om de jury te imponeren. Val je, dan moet je hard zwemmen om de andere riders ruim baan te geven, maar ook om nog een keer te kunnen starten. Als de tijd om is, gaat de hoorn en is de ronde voorbij.
Op iedere tourstop is een ander obstakel en bij één van de tourstops moeten inverts worden gemaakt.

Have fun, play fair

Wees je er van bewust dat de NWC een competitie is, waarbij het meedoen belangrijker is dan het winnen.
Het is bedoeld om je kennis te laten maken met de wedstrijdsport, om je aan te sporen om steeds beter te worden en natuurlijk voor de fun. Het wordt georganiseerd voor en door vrijwilligers. Als je een beoordeling van de jury krijgt die volgens jou niet correct is mag je dat natuurlijk wel aangeven, maar mag niet worden aangevochten. De uiteindelijke beslissing ligt bij de jury.